Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 6, juni 30/6

Hej

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras i dag tisdag 30/6.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas igen i augusti månad. Dock kommer en påminnelse när sidan uppdateras.

Börserna forsätter att blanda uppgångar med nedgångar och det verkar i dagsläget vara lite som om börserna står och väger i vilken riktning den ska ta?

Tittar man på historiken så brukar inte sommarmånaderna vara några raketer på att börserna ska stiga men detta kan ju brytas om det tillkommer något specifikt.

I dagsläget så tänker de flesta på semestern med sol och bad och detta gynnar tyvärr inte börserna då de stora aktörerna ligger i sina solstolar och förmodligen inväntar hösten då det brukar ta fart!

Önskar er alla en varm och trevlig sommar och glöm inte bort att ta vara på varandra då Covid 19 fortsätter sin framfart värden över.


Med vänlig hälsning LeifNyhetsbrev 5, maj 31/5


 

Hej

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras i dag söndag 31/5.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas igen i augusti månad. Dock kommer en påminnelse när sidan uppdateras.

Det ser ut som om världens börser har gått in i en fas som inte visar i vilken riktning börsen är på väg då den ena dagen går upp för att sedan falla.

I dagsläget så hålls börserna uppe enbart på grund av alla stimulanser som sjösätts från olika länder, banker. Det som i dagsläget behövs är mera bränsle och då talar jag inte om stimulanser utan hur och när ekonomierna återhämtar sig, samt vad företagen kommer med för prognoser om bolagens återhämtning.

När det gäller Covid 19 så får man väl vara lite tacksam att Sverige har agerat som de gjort och för de länder som stängt ner vissa delar av sina ekonomier så kan det komma en andra våg som slår ännu hårdare mot ekonomierna i vissa länder. Rätt eller fel kan bara tiden utvisa.

Hoppet är förmodligen det sista som människan släpper då man ibland måste stanna upp lite på sin resa i livet och ta till sig sitt förnuft till fånga. Vad skulle kunna hända om just jag fortsätter att tänka i dessa banor och leva mitt liv efter detta!

Med detta menar jag att riskerna och värderingarna är väldigt stora på börserna och förmodligen har börserna inte nått botten utan minsta lilla svarta moln som drar över så kan det komma ett riktigt bakslag.

Många stora förvaltare inom hedgefonder verkar ta höjd för en kommande stor inflation vilket inte gynnar alla fonder, aktier, på grund av alla bankers sätt att trycka nya pengar som kommer i omlopp vilket kan tendera i att pengar blir mindre värda då inflationen slår till.

Många stora bolag, förvaltare levar på lånade pengar som ska betalas tillbaka och kan man inte detta så kommer det att få enorma konsekvenser för vissa!

Åter igen har det blossat upp lite men skiljaktigheter mellan Kina och Hongkong där Kina bestämt sig för att införa en säkerhetslagstiftning som bland annat skulle förbjuda självständighetssträvanden, mm.Med vänlig hälsning Leif 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2020