Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 9, augusti 29/9

Hej

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras i morgon onsdag 30/9.


Hösten så kallade första höstmånad går mot sitt slut med blåst regn och det känns som man inte vet från dag till dag vad som händer. Ungefär så kan man sammanfatta septembers börsmånad som brukar vara orolig och i stort sätt så går det ner ena dagen för att nästa dag gå upp.

Jag är ändå överlag positiv och hoppas på uppgångar i samtliga portföljer trotts den turbulenta börsen som vi ändå befinner oss i.

Men i oktober månad kan det komma en del överraskningar som kan få världens börser att på nytt vända upp men det kan vara turbulent ända fram till valet av president i USA den 3 november år 2020 då många väntar spänt på utgången i valet som kan bli en maratonrysare!

Så de mörka svarta molnen kan ligga kvar ett tag till då hela världen befinner sig i en global lågkonjunktur samt att pandemin, (Covid 19) verkar ha kopplat ett rejält tag i vissa länder. Så det som absolut behöver lösas för att uppgångarna ska komma är nog i första hand den globala pandemin.

Så några räntehöjningar från de ledande bankerna lär nog dröja några år men samtidigt så närmar sig Brexit samt att inflationen måste hållas nere men även att jobben som försvunnit måste man även komma till rätta med samt kanske inse att ned stängningarna som gjorts bara bromsat upp pandemin och gett den mera bränsle när man öppnat upp.

Men vi får hoppas att börserna bara tagit en liten paus för att återhämta lite mera bränsle inför kommande uppgångar under hösten då turbulensen är relativt isolerad till vissa marknader.

Det som gäller i dagsläget ser ut att man har lite is i magen och sitta still i båten och inte slänga ut livbojen för fort när det stormar på börserna. För det kommer att blåsa rejält framöver på börsen tro jag och där det kan komma stora rörelser, men överlag ser jag att oktober månad som kan överraska på många sett.


PS: Ta väl hand om er och nära och kära samt visa hänsyn under de omständigheterna vi lever i.Med vänlig hälsning Leif
 

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2020