Nyhetsbrev - Prenumeration

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 10 oktober 27/10


 

Börserna är fortfarande högt värderade och den stora frågan som måste komma till en lösning är Brexit frågan samt handelskriget mellan Kina och USA.

Trots detta så påverkas börserna inte i dagsläget speciellt mycket av detta och det ser relativt ljust ut när det gäller fonder, aktier på börsmarknaderna. Det gäller att hitta de eventuella små gulkorn som kan ge en hygglig avkastning kontra risk.

Tittar man på centralbanksstimulanser som hållit på ett tag och att konjunkturen är väldigt sårbar där den befinner sig och detta i sin tur har byggts på av enorma skuldberg världen över som inte kan hålla i det långa loppet.

Det man får hoppas på är att det blir en liten inbromsning i världsekonomierna i stället för en recession som knackar på dörren där det som vanligt är någon som sitter med Svarte Petter.

Ser man på tillväxtmarknaderna så tuffar det på men intresset har sjunkit något och då speciellt Asien har fått ta lite stryk och inte blev det bättre när protesterna i Hongkong satte i gång inte minst för Kinas del!

Men när det gäller Brexit frågan så är Boris Johnson som valdes till konservativa partiets ledare och tillträdde som premiärminister den 23 juli för Storbritannien har han gång på gång har han råkat ut för bakslag i parlamentet och urträdet ur EU ser ut att komma eventuellt någon gång nästa år. Detta borde kanska gynna ett så kallat Bullrace då börserna sticker regält upp, men vi får se om några byten kommer att läggas !

Sist men inte minst så knackar Italien på EU:s dörr med en enorm statsskuld på dryga 130 procent av BNP där regelverket säger att inget EU land får ha högre en 60 procent av BNP. Detta borde vara det största hotet med mina ögon sett för en recession eller en mjuk inbromsning i hela den globala ekonomin.

För er som hängt med ett tag kanske kommer ihåg Greklandskrisen som startade ungefär år 2010 som till slut fick enorma konsekvenser år 2018 då landets regering inte klarande av att räkna på pengar in, pengar ut, vilket är ett måste för att hålla en budget.

Man fuskade in sig 2001 där man ljög om landets budget och inte blev det bättre när vänsterpopulisterna under Alexis Tsipras tog över år 2015. Frågan är om Italien är på väg att återupprepa det Grekland gjorde! Detta kan som många gånger förr bara tiden utvisa.

Med vänlig hälsning Leif 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2019