Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 


OBS Nyhetsbrevet kommer att komma ut varanan månad med start januari, mars, maj, juli, september samt november, med dock kommer det en påminnelse när Pensionsakutens sida uppdateras.

 
 

Nyhetsbrev 4, JuliNytt för i år är att nyhetsbrevet bara kommer ut varannan månad men du kan söka på Facebook och gå med i gruppen pensionsakuten,ppm som har löpande uppdateringar under månaden samt att det i bland skapas evenemang när nästa uppdatering sker.

Världens börser har stått i mot bra under de då kallade sommarmånaderna vilket är en litet plus. Blir ändå lite orolig av alla dessa nya Covid varianter som dyker upp mycket beroende på alla de så kallade öppningarna världen över.

Så jag ser fram mot börshösten men då med lite tillförsikt att börserna kan åka på bakslag om det vill sig illa då vissa länder verkar sakna sunt förnuft hur man ska hantera denna pandemi och även i Sverige har det tagits en del dumma beslut med mina ögon sett.

Riskerna ökar givetvis att de stora aktörerna tar hem de vinster de fått och att även småspararna drar öronen åt sig om de nya varianterna av Covid nu skulle öka efter semestertiderna vilket redan börjat visa sig mycket i länder som folk har besökt.

Om den så kallad fjärde vågen av Covid nu blir stor så är det absolut inget man vill ha om man ligger på aktier, fonder, vilket skulle resultera i breda nedgångar om det vill sig illa.

Men just nu kan man tolka att det är lite av förväntningar om att börsen ska fortsätta upp men samtidigt ska man ha i åtanke att kurserna står väldigt högt och många börser står på All Time High.

Det som kommer att styra världens börser framöver är om de olika vaccinen står i mot de nya varianterna av Covid samt att inte inflationen ökar vilket absolut inte är bra.

Men arbetsmarknaden kommer förmodligen att ta lite mera fart vilket i sin tur innebär större cirkulation på pengar som till viss det låter väldigt bra men som samtidigt kan det innebära att inflationen blir högre vilket är lite negativt för börserna samt att vissa varor blir dyrare och att folk håller hårdare i sina pengar.

Men i skrivande stund så behöver man inte ligga sömnlös för att man ligger på 100 procent i fonder men de som inte varit med på tåget när börserna steg utan har kanske köpt lite väl dyrt under året, ja det kan straffa sig om det blir en korrigering ned åt.Med vänlig hälsning Leif
 

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2021