Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 


OBS Nyhetsbrevet kommer att komma ut varanan månad med start januari, mars, maj, juli, september samt november, med dock kommer det en påminnelse när Pensionsakutens sida uppdateras.

 
 

Nyhetsbrev 3, MajNytt för i år är att nyhetsbrevet bara kommer ut varannan månad men du kan söka på Facebook och gå med i gruppen pensionsakuten,ppm som har löpande uppdateringar under månaden samt att det i bland skapas evenemang när nästa uppdatering sker.

Maj månad har varit väldigt turbulent på världens börser och så har även Stockholmsbörsen varit. Maj månad är känt för sina stora svängningar och det är väldigt svårt att få ett grepp om detta fenomen som uppkommer år efter år men man måste ha is i magen och tro på det man tar sig för när man handlar med aktier, fonder.

Ser man till månaden och de turbulenta börserna så är det med största sannolikhet att investerare tagit hem en del vinster som nu satt sina spår på världens börser. Men i dagsläget så finns det inte så många val ett att hänga kvar på aktier, fonder då det bara genomförs ett eventuellt byte i slutet på månaden och chansen är stor att det kommer ett Bull race i mitten som man då missar.

Även den så kallade inflationsoron har även den fått marknaden att börja svaja rejält och även kryptonvalutor föll som en sten onsdagen den 19/5 då det var en riktigt sur stämning då de digitala tillgångarna fick en blackout.

Det som drog i gång allt var när biltillverkaren Tesla aviserade att inte ta i mot betalning i bitcoin när man godkänt detta föregående månad.

Man talar mycket om att värna om miljön och så även i lilla Sverige därav den så kallade palstskatten på påsarna när vi handlar. Men det som är lite konstigt är att våra statliga AP-fonder ändå har valt att investera 16 miljarder inom fossila områden och mest äger 7:e AP-fonden som förvaltar pengar till cika 5 miljoner svenskar som inte gjort något val.

Denna fond innehåller så mycket som 11 miljarder som är investerade i kol samt oljeindustrin. Så den så kallade plastskatten är nog inte till för att lösa klimatkrisen annat en att ta in skatt.Ps: Önskar er alla en varm trevlig sommar.

Med vänlig hälsning Leif
 

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2021