Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 12, december 30/12


 

Hej

Mycket hände under december månad då börserna, våra fonder inledde med att röra sig mycket i sidled för att ta lite fart i mitten på månaden.

Som jag skrev i förra nyhetsbrevet så såg det inte jätteljust ut för börserna men positiva vindar har åter igen blåst upp och detta kan ge en positiv signal för starten på det nya året!

USA och Kina har i nuläget kommit överens om ett partiellt avtal länderna i mellan men mycket återstår att lösa. Samtidigt kommer Kina att gå med på vissa strukturella förändringar länderna i mellan då det gäller främst jordbruksprodukter samt även energi.

Då kommer jag att tänka på främst kol som Kina förbrukar otroligt mycket av och där USA räknas till att ha en av de största naturtillgångarna på denna råvara men även sojabönor som uppgick till 2,6 miljoner ton bara under november som mycket berodde på fas 1 avtal länderna i mellan.

Men Brexit kan ställa till det och även om det blossar upp nya konflikter ned åt Asien, Mellanöstern samt att USA, s starka konjunktur helt plötsligt börjar avta och gå sämre, ja då kan det plötsligt vända år 2020 trots den starka globala ekonomin som ändå är.

Den största frågan angående Brexit är om det blir en mjuklandning eller en krasch! Men när Boris Johnson höll sitt segertal om Brexit så var han tydlig, visst ska jag lyssna även på de som vill stanna kvar i EU. Men detta svar var ju ställt av en politiker så detta var bara bullshit då han nu vill tvinga fram att det ska bli olagligt att förlänga förhandlingsperioden och i o med detta stå kan det bli en krasch ut ur EU!

Övergångsperioden går ut den 31 december nästa år vilket är en väldigt kort tid att nå ett så pass stort avtal i frågan och vad som gäller för Skottland blir det nog en ny folkomröstning angående att vara kvar i EU eller gå ur!

Tittar man på helheten och köpa aktiefonder så är dessa relativt dyra om man valt att stå utanför och ingången på år 2020 pekar ändå på en någorlunda bra start om räntorna hålls låga samt att konsumtionen inte avtar allt för mycket för att hålla hjulen ska fortsätta snurra.

En tillbaka blick på 2019 så hade givetvis man önskat bättre avkastningar på samtliga portföljer men i det hela så har dessa ändå gott okey med en bra avkastning.

Nu tar vi nya tag inför det kommande året samt får passa på att tacka för året som gott och önskar er alla ett gott nytt år samt en god fortsättning.

Med vänlig hälsning Leif 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2020