Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 2, januari 28/2


 

Hej

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras i morgon lördag 29/2

Just i dag 28/2 så firar Pensionsakuten tio år som webbsida vilket är mycket roligt samt givande att folk verkligen bryr sig om sitt framtida liv som pensionär och samtidigt tar chansen till ett oberoende liv när väl pensionsdagen kommer, vilket glädjer mig.

Corona viruset framfart som nådde Italien i slutet på månaden och nu fått fäste i Europa skapade en enorm oro på världens börser med enormt stora och breda nedgångar. Trots detta så hoppas o tror jag att börserna världen över kan nå nya höjder.

Man ska ju inte ta detta med en axelryckning när moder jord skapar kaos samt elände världen över men som ett mynt så finns det två sidor som inga, många egentligen bryr sig om, vilket är väldigt konstigt enligt min uppfattning.

Varje år i Sverige dör runt 200 hundra personer i influensa och jämför man med USA så dör cirka 80 tusen av sviterna av virus och totalt i världen uppskattar man att siffran kan vara så hög som upp mot 700 tusen, men detta skrivs det inte om och börserna tuffar på.

Men de flesta verkar ha tagit viruset men en axelryckning tills i måndags denna vecka då börserna vek ner sig totalt och även fortsatt under veckan.

Trots Coronaviruset framfart så har ändå börserna hållit sig lugna fram till den 24/2 då det blev riktigt stora fall världen över. I och med detta så ser nu kanske investerare som stått vid sidan sin chans att gå in och detta kan elda på börserna uppåt!

Men blickar man framåt så kommer räntorna att hållas låga vilket fått börserna att fortsätta upp som om det inte finns något stopp. Det finns alltid en risk när man placerar sina pengar på börserna jämfört med ett sparkonto samt lägre risk vi med t.ex. en räntefond.

Det som kan komma och rädda världens börser från en total kollaps tror jag är pressen, tidningar som blåser upp detta enormt bara för att sälja lösnummer samt att centralbanken Fed i USA kommer med något extremt.

Tittar man tillbaka så har dessa enorma ras inträffat hela 26 gånger räknat från andra världskriget och i snitt har det tagit 3 till 4 månader för världens börser att återhämta sig.

Då den så kallade IT-bubblan som sprack år 2000 så finns det vissa likheter med dagens börser likt en spiral som inte ville ge sig och som resulterande i stora övervärderingar av företag som slutade i en krasch utan dess like, men är vi där! Båda ja o nej.

Tittar man på de otroliga börsuppgångarna som ändå varit och dessa så kallade bubblor som uppstår där irrationellt beteende tenderar att framstå som rationellt när flocken väl har övertygats. När tillräckligt många gör samma sak blir det svårt att se klart och det är lätt att övertygas om att just den här gången är det faktiskt annorlunda.

Men nu gäller det att ha lite is i magen men samtidigt försöka se ett mönster som ide flesta fall är svårt att sia om men då man i de flesta fall sparar på lång sikt samt att pensionsakutens portföljer har en god riskspridning där innehaven är bra fördelande i olika marknader och sektorer så ser ändå år 2020 relativt ljust ut men det finns alltid saker man kan missa på vägen.

Man brukar säga att när börsen är orolig är det oftast bäst att sitta kvar i båten och inte ta några som helst känslomässiga beslut vilket i längden samt att göra vissa förändringar som att justera risknivån så fort börserna hackar så kommer man alltid att tänka i dessa banor, vilket brukar straffa sig.Med vänlig hälsning Leif 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2020