Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 

Nyhetsbrev 12, december


Nyhetsbrevet kommer att komma ut varanan månad med start januari, mars, maj, juli, september samt november, med dock kommer det en påminnelse när Pensionsakutens sida uppdateras.

 
 

Hej


Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras i morgon torsdag 31/12


Börserna slår rekord trots de enorma rasen i våras och pandemin Covid 19 som härjar världen över. Tittar man på bolagsvinsterna så har dessa inte varit något som sticker ut och de som eldar på i dagsläget är att folket tror på framtiden trots rådande omständigheter.

Sedan en längre tid har räntorna legat väldigt låga och det har pumpats in hiskliga pengar genom både penningpolitiken samt även genom finanser på ungefär 17 miljarder dollar.

Så att investera i räntor är i dagsläget som kommer att hållas låga är inte något som ger avkastning. Dock så kanske man inte ska förvänta sig enorma avkastningar för år 2021 men upp sidan skulle kunna bli någonstans runt 30 procent upp på en del av börserna men många olika bitar måste falla på plats.

Brexit avtalet blev till slut klart mellan EU och Storbritannien och för gemene man så gäller det nu att försäkringskassans sjukförsäkringskort inte gäller längre vid läkar- och sjukhusbesök i landet. Så ett klokt val är att kolla upp vad hemförsäkringen gäller för och mycket mera ändras också, så som tullavgifter.

Att börserna återhämtat sig så bra beror på att bankerna lärt sig mycket av finanskrisen och agerade mycket snabbare med stimulanser vilket ledde till en snabb återhämtning på världens börser.

Så tongångarna för aktier, fonder för år 2021 ser positiva ut och förhoppningsvis för vi en bred global uppgång nästa år. Så nu gäller det att försöka hitta de små guldkornen, fonderna som kan ge bra avkastning kontra risk.Önskar er alla ett gott nytt år samt en god fortsättning på det nya året.Med vänlig hälsning Leif
 

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2021