Nyhetsbrev - Prenumeratio

 

 

 
 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
Nyhetsbrev 4, april 29/4


 

Hej

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida uppdateras nu på lördag 2/5, så håll utkik på datumet vid ett eventuellt fonbyte.

Föregående vecka så kom det rapporter med lite siffror för inköpschefsindexet för april månad och som väntat såg detta inte så ljust ut på den fronten. Tittar man på ned stängningen bara i USA så har detta renderat i att alla jobben som skapades efter finanskrisen är som bortblåsta.

Tittar man lite på indexet S&P 500 så har detta stigit med 25 procent sedan botten i mars och det blankas som aldrig förr på att USA börsen skall ner vilket är lite bekymmersamt då vi har lite kapital där.

I dagsläget har vi nu gått in i en global recession och trots detta så går börserna upp vilket är väldigt ologiskt då vinsterna förväntas falla med cirka 20 procent framöver.

Ser man lite till de så kallade P/E talen som beräknar hur länge det tar för att gå med vinst. Räknar man på att en fond, aktie kostar 10 kronor samt att vinsten var 2 kronor och delar detta så får man siffran 5.

Det innebär att det tar fem år för bolaget att med dagens vinstnivå tjäna in den summa pengar som aktien handlas till nu. Det fjärde året har bolaget alltså tjänat tillbaka 10 kr per aktie eftersom dagens vinstnivå är 2 kr per aktie och år.

Det som hänt över hela världen är att P/E talen och då talar man främst om E:et, earnings, har gått upp otroligt viket kan innebära nedgångar då världens bolag går på sparlåga och att det tar många år för att få en vinst ju högre P/E talen är men det är inte alltid så, men vem vill sitta med svarte Petter på handen med det stora E:et.

Det som oroar är vad som lurar bakom den stängda dörren när man kommer till statsskulder och finanssektorns skick i olika länder samt att arbetslösheten stiger. Men i och med de enorma stimulanspaketen så har börserna fortsatt sina uppgångar.

Det som oroar mig mest är WTI priset i USA på olja som sätter priset för all övrig olja nådde ett bottenrekord på runt 10 dollar men har återhämtat sig lite på en vecka. Detta jublas det åt när bensinpriset går ner men detta skulle kunna skapa en ny finanskris ovanpå Corona (Covid 19) som ingen kan egentligen kan förutspå vad som egentligen kan komma att hända.

PS: Hoppas ni alla får en fin valborg och att ni alla tar väl hand om er och de som finns runt omkring.Med vänlig hälsning Leif 
 
 
 
 
 

Copyright © 2008-2020